"Spring is nature's way of saying,
'Let's party!'"
- Robin Williams -

Deze quote van de legendarische komiek Robin Williams herinnert ons eraan dat de lente een vreugdevol en feestelijk seizoen is waarin we kunnen genieten van de schoonheid van de natuur en nieuwe mogelijkheden. Het is een tijd waarin we kunnen dansen in de zon, genieten van bloeiende bloemen en ons openstellen voor geluk en positiviteit.

Lente

Lente is het seizoen van wedergeboorte, waar de natuur opnieuw tot leven komt en de wereld zich vult met kleur en geur. De dagen worden langer en de temperatuur begint te stijgen na de koude wintermaanden. Het is een tijd waarin we het oude loslaten en ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen.

De lente begint officieel rond 20 maart, wanneer de dag en nacht even lang zijn. Vanaf dat moment worden de dagen steeds langer en de nachten korter. Het is ook de tijd van het jaar waarin de maan in zijn meest gunstige stand staat voor het planten van zaden en het laten groeien van gewassen.

De lente brengt niet alleen warmere temperaturen met zich mee, maar ook een heleboel kruiden die op dit moment van het jaar bloeien. Van de kalmerende kamille tot de verfrissende munt, deze kruiden zijn niet alleen lekker om te eten, maar hebben ook tal van gezondheidsvoordelen.

Ben jij klaar om je kennis over de natuurkrachten van de lente te testen? Hier is een quiz om je te laten zien hoeveel je weet over deze prachtige tijd van het jaar en de kruiden die erbij horen!

Natural2Byou toetsenbord 2

E-book Lente

 • 4. Icon Natural2Byou-r

  Wist je dat madeliefjes symbool staan voor onschuld en kinderlijke liefde?

 • 4. Icon Natural2Byou-r

  Wist je dat de lente begint wanneer de dag en de nacht even lang zijn? Maar wat gebeurt er dan eigenlijk met de natuur? Ontdek meer over deze fascinerende overgang...

 • 4. Icon Natural2Byou-r

  Wist je dat basilicum niet alleen heerlijk is in gerechten, maar ook helende eigenschappen heeft? Ontdek hoe dit kruid kan bijdragen aan jouw gezondheid!

 • 4. Icon Natural2Byou-r

  Wist je dat de lente niet alleen het seizoen van de natuurlijke groei en bloei is, maar ook van persoonlijke groei? Ontdek hoe je deze tijd van het jaar kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen.

 • 4. Icon Natural2Byou-r

  Wist je dat de maanfasen invloed hebben op de groei en ontwikkeling van planten in de lente? Ontdek hoe de maan en de natuur met elkaar verbonden zijn.

Er staat ontzettend veel waardevolle informatie in deze Lente editie van de seizoenen.

Moeder natuur heeft zo ontzettend veel mooie, heilzame en geneeskrachtige eigenschappen. In de huidige ratrace van het leven, verliezen we echter steeds meer deze machtig mooie verbinding.

In deze editie vind je een schat aan informatie van oeroude tradities, de maan, de kruiden en planten en hun eigenschappen in dit seizoen. Maar ook leuke weetjes en hele lekkere, gezonde en leuke recepten, waar je zelf mee aan de slag kan!

HEEL VEEL LEES PLEZIER...

3. Icon Natural2Byou r
Website N2BY Seizoenen Paardenbloem

Lenteproducten

Nu ook beschikbaar. 3 heerlijke pakketjes die perfect aansluiten bij de lente.

Vreekens zaden 1

Zadenpakket

€17,50

IMG_4542

Lente thee pakket

€12,50

Essentiele olie lavendel_munt_citroen

Essentiële olie pakket

€45,-